49 SEK KÖP NU
Bra omdöme!

Surftown – Ett danskt webhotell i Sverige

4

Om Surftown

Surftown startade i Danmark 2003 som ett dotterbolag till Cohaesio Group, ett företag som är leverantör av IT-lösningar, outsourcing, enterprise-hosting och olika mjukvaru-lösningar. Webhotellet Surftown hanterar mer än 250,000 domäner och fler än 500,000 Epostadresser för sina kunder. Surftown har vunnit flera test och konsumentundersökningar, och fokuserar mycket på sin kvalitet.

Hårdvara & nätverk

Surftown bedriver verksamhet utifrån tre olika datacenter som är lokaliserade i Danmark. Det primära datacentret är placerat i Köpenhamn. Till datacentren har man flexibel 10Gb fiberanslutning, som hanteras av moderbolaget Cohaesio. Surftown certifieras efter högsta branschstandard, bland annat revisionsstandard ISAE3402 Typ II och BFIH – Braschorganisationen för IT-verksamheter i Danmark. Företaget genomgår varje år en ISAE 3402-revision, som säkerställer att de lever upp till lagkrav och bästa praxis inom IT. Denna typ av certifiering betyder att att det är hög fokus på kvalitet och optimala arbetsprocesser inom fiber-, överförings- och datacenterlösningar.

Prestanda

I våra mätningar och revisioner mot Surftowns kundsidor kan vi se att Surftown erbjuder hög prestanda och bra tillgänglighet. Med en svarstid i medel på 2933 ms och en ”Performance Score” på 67 ligger Surftown bra till. Det som möjligen bidrar till längre svarstider är att servrarna står i Köpenhamn, och då får svenska besökare som bor längre bort vänta längre på svar från sidorna som  ligger där. Några sidor tog 10,000 ms, medan andra enbart hade 4360 ms i TTI-score (Time to Interactive). Överlag verkar Surftowns servrar svara snabbt och fungera bra.

Produkter & erbjudande

Surftowns Starter-paket innehåller tillräckligt med resurser för att driva en mindre till medelstor blogg eller hemsida. I paketet kan du endast ha en domän, du får 30 GB med trafik och 20 GB i lagringsutrymme. Du kan obegränsat antal subdomäner och epostadresser samt databaser. Grundpaketet erbjuder endast Linux med PHP och MySQL, man kan dock växla mellan PHP 5.6 och 7.0, och det ingår 1024 MB (1 GB) i minne för PHP-processer. Fullt tillräckligt för att driva ex. en WordPress eller Joomla-baserad sajt. Det ingår en enkel 1-klicks-installation av exempelvis WordPress i deras panel.

Surftown erbjuder även webbmail, samt SiteBuilder med ett antal olika mallar så att du enkelt kan bygga din hemsida utan större kunskaper. Designmallar uppdateras löpande i deras galleri, och du kan byta när du vill. Något som drar ned betyget är att Surftown tar en startavgift på 49 kronor för sitt Starter-paket, och man erbjuder endast 14 dagars pengarna-tillbaka garanti. De flesta andra webhotell erbjuder åtminstone 30 dagars pengarna-tillbaka garanti. Positivt i det hela är att supporten är tillgänglig 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan, hela året.

Starter Webhotell

20GB Lagringsutrymme, 30GB Trafik, Obegr. antal MySQL, 1 Domän, SiteBuilder, 1GB RAM

49 SEK

Support

I Starter-paketet ingår endast Chatt & Epost-support, du kan alltså inte ringa till Surftown med supportfrågor om du behöver hjälp, telefonsupport kostar, i skrivande stund, 49 kronor extra per månad. Vår research online visar att Surftowns support verkar ha koll på läget, är tillgänglig och är hjälpsam, de får höga betyg av sina kunder. Om du behöver telefonsupport kan du även köpa ett företagspaket hos Surftown, då ingår det utan extra kostnad.

Prisjämförelse & kunders betyg

De flesta av Surftowns kunder verkar vara nöjde med både hur företaget hanterar deras webbplatser, och hur kundsupporten fungerar. Surftowns genomsnittliga betyg från alla våra källor ger en hög poäng på 9,7 av 10. Prismässigt ligger Surftown bra till i förhållande till vad som erbjuds, dock tycker vi att man gott kunde haft lite mer trafik och fler domäner i sitt startpaket, och att pengarna-tillbaka garantin gott kunde sträcka sig till 30 eller till och med 45 dagar. Vidare tycker vi att man borde slopa extra avgift för webbshop i startpaketet och  låta det ingå som en ren installation likt WordPress eller annan applikation.

7.4 Total poäng
Surftown helt ok

Sammantaget tycker vi att Surftown är ett bra val om du vill starta upp en mindre sajt och kan hantera det mesta själv. Priset ligger på en ok nivå i förhållande till vad du får, och supporten är hjälpsam med det mesta. Det som är negativt är att de har en startavgift, extra kostnad för telefon-support samt tar 1070 kronor plus moms för att återskapa förlorad data.

Pris
8
Hastighet
7.5
Tjänster
4
Support
9
Uppetid
9
Lagringsutrymme
7.5
Domäner
7
FÖRDELAR
  • SiteBuilder
  • Utrymmet
  • Flera PHP-versioner
  • Let's Encrypt
  • Tydlig hemsida
NACKDELAR
  • För få domäner i konto
  • Startavgift
  • Ingen telefonsupport
  • Avgift för att återskapa data
Ge oss ditt eget betyg
Ge oss gärna ditt eget omdöme!

Skriv ett omdöme

Ditt totala betyg

Login/Register access is temporary disabled