Internet Vikings SEO Hosting

Internet vikings erbjuder inte webhotell i traditionell mening, utan är ett hostingföretag som hyr ut VPS (Virtuella Privata Servrar). De erbjuder en egen produkt de kallar SEO Hosting, samt en produkt de kallar IP Proxy. Utöver detta erbjuder InternetVikings även konsult-hjälp med att utveckla webbplatser. Våra mätningar visar på snabba anslutningar, bra prestanda och något höga priser.

Hårdvara & nätverk

Det framgår inte exakt vilken hårdvara man erbjuder i sina paket. Men i grundpaketet för 80 EUR per månad (plus startavgift på 250 EUR) får man endast 1 CPU med 3 Gb RAM och 25 Gb utrymme på disk. Till detta får du 1 TB trafik per månad, med 1 Gbps hastighet (burst). Vi tycker detta är ganska snålt med resurser för det priset.

Hastighet & prestanda (uppmätt på kundsajter)

Våra mätningar mot utvalda kundsajter visar på god prestanda i nätverk, och snabba sajter. Då de nyttjar god kvalitet på nätverk och anslutningar till sina datahallar, medför det bra ranking för de sajter som finns hos dem (vilket gäller för andra konkurrenter också).

Produkter & erbjudande

Internet Vikings har en egen produkt de kallar för SEO Hosting, det bygger på att man nyttjar sitt nätverk av olika IP-adresser för att driva trafik till sina olika sajter i syfte att öka ranking hos sökmotorer. Man utnyttjar och tillämpar en strategi av IP-adressers och domäners klassificering (A B C)

Utöver detta har företaget även tillgång till en egen “bank” av IP-adresser som man erbjuder genom sin produkt IP Proxy, en produkt där de har 12 olika servrar spridda i EU och USA som fungerar som en slags bulk-proxy.

Man erbjuder sig även att registrera domäner på uppdrag av kunden, något vi ser som lite oseriöst och osäkert om det inte finns ett avtal mellan kund och företag. Man kan inte registrera domänen direkt på deras webbplats, utan måste kontakta dem för att få hjälp med detta, och det framgår inte vad priset är för hantering av domäner.

De erbjuder även ett verktyg de kallar för MarketPlace, där man kan köpa utgångna domäner till ett pris av 120 EUR per domän, som man sedan kan sälja vidare till ett högre pris.

SEO Hosting

Optimizing your website for the search engines means you must engage in SEO hosting.

820 SEK

Prisjämförelse & kunders betyg

Vi kunde inte finna några tidigare recensioner av just InternetVikings, och de själva hävdar att de har kunder i fler än 20 olika länder, och skall enligt dem själva vara en ledande aktör på den Europeiska marknaden.

Vår jämförelse visar att priset på deras produkter för VPS är mycket högt i jämförelse med deras lokala konkurrenter i Sverige. Ex. en vps hos en av konkurrenterna med 1 CPU (XEON), 8GB RAM, 100GB i diskutrymme endast kostar 199 kronor per månad, och har ingen startavgift. Internetvikings VPS-paket är i jämförelse väldigt dyrt i förhållande till vad som erbjuds.

4.1 Total poäng
Dyra vikingar på nätet

Grundpaketet för VPS hos Internetvikings kostar omkring 12 500 kronor första året, medan konkurrenter erbjuder avsevärt bättre paket för 2 400 kronor. Priset för det billigaste paketet ligger på 80 EUR per månad, plus 250 EUR i startavgift.

Pris
2
Hastighet
9
Tjänster
2
Support
1
Uppetid
9
Lagringsutrymme
3
Domäner
3
FÖRDELAR
  • Snabbt nätverk
  • Prestanda
NACKDELAR
  • Dyra tjänster
  • Går inte att köpa domäner
Ge oss ditt eget betyg
Ge oss gärna ditt eget omdöme!

Skriv ett omdöme

Ditt totala betyg

Login/Register access is temporary disabled