GleSYS Virtuell Privat Server

GleSYS grundades 1999 med ambitionen att sälja webbhotell- och e-postkonton med tillhörande domäner. Verksamheten utgick till en början från en server i USA, men växte sedan till ett eget lokalt datacenter i Falkenberg. Idag har GleSYS två datacenter, ett i Falkenberg samt ett i Stockholm.

Hårdvara & nätverk

GleSYS använder Telia, Skanova och Stokab som ISP för anslutning till sina tjänster, internt har de byggt ett eget nätverk som de kallar GleSYS Backbone som består av flera redundanta core- och distributionsroutrar för att det ska vara möjligt att ansluta utrustning redundant.

Varje VPS du köper kan skalas upp till max 8 CPU-kärnor, 200 Gb lagrings-ut rymme, 24 GB Ramminne samt max 500 Mbit bandbredd. I vår recension har vi valt att skala ned till det absolut billigaste VPS-alternativet. Vår VPS har absolut lägsta möjliga resurser, för att vara så billig som möjligt. För 62 kronor per månad får vi en OpenVZ-baserad VPS med Debian, 1 CPU-kärna, 128 Mb ramminne, 5 Gb lagringsutrymme och 10 mbit/s bandbredd. Vi inkluderar inte en IPV6-adress i priset.

Även om resurserna är snålt tilltagna, kan vi enkelt skala upp vid behov och lägga till med resurser i vårt paket via den inbyggda kontrollpanelen som GleSYS erbjuder.

Hastighet & prestanda (uppmätt på kundsajter)

Våra mätningar mot utvalda kundsajter visar på god prestanda i nätverk, och snabba sajter. Då de nyttjar god kvalitet på nätverk och anslutningar till sina datahallar, medför det bra ranking för de sajter som finns hos dem (vilket gäller för andra konkurrenter också). Vi ser egentligen inga problem på kundsajter som bor hos GleSYS.

Produkter & erbjudande

GleSYS har några olika produkter i sitt utbud. Utöver VPS, CoLocation och Dedikerad server erbjuder GleSYS många kompletterande tjänster till dig som kund. Man erbjuder bland annat systemförvaltning, SLA (Service Level Agreement), lastbalansering, fillagring, arkivlagring och mycket mer. GleSYS har även en tjänst de kallar för ”Remote Hands” för en tjänst där tekniker åker ut till serverhall för att assistera kund med exempelvis installation av server.

Överlag tycker vi att webbplatsen är mycket tydlig och har detaljerad information kring allt som rör deras produkter och erbjudande. Priserna är i jämförelse på en bra nivå med konkurrenterna i Sverige. Glesys har ett fokus på företagskunder främst, men välkomnar naturligtvis alla kunder. I skrivande stund, den 13 augusti 2018, erbjuder Glesys möjlighet att testa deras fillagrings-tjänst hel kostnadsfritt i 3 månader, med ett tak på 100 GB.

Virtuell Privat Server

Om du bygger ditt webbkluster med OpenVZ kan du gå från 1 CPU till 8 CPU:er per server på väldigt kort tid.

62 SEK

Prisjämförelse & kunders betyg

Vår research visar en annan bild av företaget och dess kundsupport. Många kunder påpekar att kundsupporten verkar ha en del att förbättra, och att status-information vid fel i nätverk eller system inte alltid är korrekt. Det finns också en hel del kunder som inte har annat än bra saker att säga om företaget, att de får bra support och att servrar fungerar stabilt. Vi ställde lite frågor till kundsupporten helt anonymt och fick svar inom 1 timme, vilket är helt acceptabelt.

Priset för en VPS är helt beroende på resurser och hårdvara som behövs. Många paketerar sina VPS-produkter och säljer dem, hos Glesys kan du konfigurera och skala din VPS uppåt eller nedåt, beroende på var du behöver för stunden.

6.6 Total poäng
Mycket erfarenhet

Grundpaketet för VPS hos Glesys är anpassat med absolut lägsta konfiguration. Den har 5 Gb i lagringskapacitet, 128 Mb RAM, 1 CPU Core, 10 Mbit/s bandbredd. Sammanfattningsvis är GleSYS ett bra val för VPS, bra hårdvara, flexibilitet i att skala upp dem vid behov. Bra anslutningar till datahallar med egna tekniker som underhåller hårdvara på plats.

Pris
8
Hastighet
9
Tjänster
8.5
Support
4.5
Uppetid
9
Lagringsutrymme
4
Domäner
3
FÖRDELAR
  • Snabbt nätverk
  • Prestanda
  • Tydlig hemsida
  • Lång erfarenhet
  • Skalbart
  • Kontrollpanelen
  • Stöd för utvecklare
NACKDELAR
  • Supporten
  • Saknar webhotell
  • Något dyra domäner
Ge oss ditt eget betyg
Ge oss gärna ditt eget omdöme!

Skriv ett omdöme

Ditt totala betyg

Login/Register access is temporary disabled