Prisvärd!

Cloudax – Recension

LiquidNet Ltd är företaget bakom Cloudax, det är baserat i Storbritannien. Cloudax erbjuder många funktioner i sitt molnbaserade webhotell, och har över 70 toppdomäner (TLD) att erbjuda. Webhotellet erbjuder 4 olika paket, och du kan växla mellan dem som du behöver för din webbplats. Även om bolaget är baserat i Storbritannien, har man ett svenskt bolag för den svenska marknaden.

Utöver vanliga konton för webhotell erbjuder Cloudax även lösningar för VPS (Virtuell Privat Server), semidedikerad server, dedikerad server samt domäner från mer än 70 TLD’s, inklusive vanliga svenska .SE och .Nu. Allt samlat i en egenutvecklad adminpanel där du som kund har full kontroll över både webbplats och domäner samt tjänster som du använder för din webbplats.

Cloudax Serverhall

Cloudax har flera serverhallar, placerade centralt i Europa och på flera platser i världen, som är utrustad med egen UPS, dieselgenerator och automatiskt brandskydd. Till serverhallarna går flera fiberanslutningar från flera olika Internetleverantörer för att undvika avbrott i trafik. Då Cloudax är en molntjänst är din webbserver egentligen inte en enskild server, utan ett kluster av olika servrar som samverkar med varandra för att ge dig bästa prestanda. Cloudax har datacenter i Björneborg, London, Sofia, Chicago samt i Sidney. Alla datacenter har hög säkerhet och redundans i Tier 3.

Varför är det bra?

Traditionella webhotell hyr ut plats i en enda server som hanterar alla förfrågningar, en så kalla delad server där du får dela på resurserna med andra kunder. Om någon använder väldigt mycket resurser, påverkar det dig. I en molntjänst har det ingen betydelse eftersom alla resurser ”renderas” vid behov, det finns exempelvis inget tak för ramminne då det fördelas efter behov i nätverket av servrar. Detsamma gäller trafik, om du plötsligt får mycket trafik, kommer andra servrar i nätverket notera detta och assistera din webbplats med resurser vid det tillfället. I ett moln är alla tjänster fördelade på ändamålsenliga servrar, ingen enskild server har fullt ansvar för din webbplats. Det ger mycket stabilare drift och bättre prestanda.

Picture of how cloud hosting works. Credit: Wikipedia

Supporten

Cloudax erbjuder support via epost, telefon och via den egna kunskapsbanken. Vi ställde några enkla frågor via chatten till supporten, och fick svar på våra frågor inom några minuter. Många av deras kunder verkar vara väldigt nöjda med deras support, och vi har inget att anmärka på deras snabba och kompetenta support. Dock är deras support helt på Engelska, för att hålla kostnaderna nere enligt dem själva.

Prestanda

Våra tester visar att Cloudax ger väldigt bra prestanda, även om de sajter vi testade hade en genomsnittlig svarstid på cirka 30 ms. Detta beror förmodligen på att datacentret för Sveriges kunder finns i Björneborg, Finland och därför får ett något högre svarstid. Men generellt sett har Cloudax väldigt bra prestanda, och du får massor av funktionalitet och resurser för pengarna, vilket gör Cloudax till ett av de mest prisvärda alternativen på den svenska marknaden.

Startmoln

Äkta molnplattform, utan startavgift, som inte begränsar din webbplats behov. Tydliga instruktioner i adminpanelen, med snabb support. I startpaketet kan du endast ha 1 webbplats. Öppet köp i 30 dagar.

49 SEK

 • 49 kr per månad
 • Obegränsat med utrymme
 • 100 e-postadresser
 • Obegränsat med trafik

 • 128 MB PHP-minne
 • 5 databaser (MySQL)
 • 3400+ Perl-moduler
 • 1 Domän

 • Gratis SSL-generator (overifierat ssl)
 • Dedikerad IP
 • Backup (max 5 GB i 7 dagar)
 • 30 dagars öppet köp

FirstByte (Tyskland)
500ms
Svarstid Sverige
30ms
Svarstid Tyskland
110ms
Notering: Svarstider kan variera kraftigt, beroende på vart i världen dina besökare ansluter från. Vi jämförde data från 3 av Cloudax  kunder med deras egen huvudsida. Vi genomförde mätningar från Sverige och Tyskland. Men då Cloudax är en molntjänst, kan du välja servrar som ligger närmare dina besökare, och således få bättre svarstider. Vi noterar lite sämre svarstider än andra i Sverige, 30 ms är lite högt i jämförelse.

Dessa data representerar en genomsnittlig svarstid hos Cloudax DNS. Vi gjorde samma mätning från 3 olika platser. Samtliga 3 webbplatser är svenska, och förmodligen placerade i det nordiska datacentret.

Name Server A TXT SOA SRV SPF CNAME MX AAAA
dns2.cloudax.net. 21 21 21 21 21 21 22 22
dns3.cloudax.net. 81 81 79 82 82 77 81 81
dns1.cloudax.net. 21 22 24 20 22 23 23 24
dns4.cloudax.net. 116 114 114 115 115 115 111 115
Min. Time(ms) 21 21 21 20 21 21 22 22
Max. Time(ms) 116 114 114 115 115 115 111 115
Avg. Time(ms) 59 59 59 59 60 59 59 60

9.6 Total poäng
Väldigt bra prestanda

Pris
9.5
Hastighet
9.5
Tjänster
9.5
Support
9.5
Uppetid
9.5
Lagringsutrymme
10
Domäner
10
FÖRDELAR
 • Stort utbud av tjänster
 • Prestanda
 • Egna felsidor
 • Dygnet runt-support
 • Obegränsat utrymme
 • Obegränsad trafik
 • Obegränsat med minne
NACKDELAR
 • Något längre svarstider
Ge oss ditt eget betyg  |  Read reviews and comments
1 Kommentar
 1. […] Ltd är företaget bakom Resellerspanel, men är även företaget bakom svenska Cloudax. Genom Resellerspanel kan du starta ditt eget webhotell, utan att köpa egna servrar. Det fungerar […]

Skriv ett omdöme

Ditt totala betyg

Login/Register access is temporary disabled